Onze opleidingen

Nieuw per 1 september 2017: 4 BOL-opleidingen Gezondheidstechniek

Vanwege de grote vraag vanuit het beroepenveld starten we met vier nieuwe BOL-opleidingen.

Dit zijn unieke opleidingen in Nederland. Deze opleidingen kenmerken zich door hun praktijkgerichtheid, vakmanschap en exclusiviteit. Onderwijs volgen in een inspirerende omgeving, op een mooie centrale locatie in Nederland in een kleinschalige setting: dat bieden wij jou.

 • Tandtechnicus (Kroon-en brugwerk & Prothese) (niveau 4)
  Je werkt graag met je handen, je hebt gevoel voor techniek en je bent precies. Dan zou je zomaar voor de opleiding tandtechnicus kunnen kiezen. Mensen helpen aan mooie kroon als hun eigen kies is afgebroken. Zorgen voor een goed passend kunstgebit voor iemand die zijn eigen tanden is kwijtgeraakt. Veel sporters dragen een mondbeschermer of bitje. Jij gaat dat maken. Nauwkeurig? Nou en of, want je wil niet eten met een slecht passend kunstgebit. Afwisselend? Jazeker, want je werkt met je handen, met de computer, je werkt in een tandtechnisch laboratorium of in een tandartsenpraktijk. Je wil meer weten? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Ga kijken bij een tandtechnisch laboratorium bij jou in de buurt, bel of mail ons.
 • Opticien (niveau 4)
  Een optiekwinkel kent iedereen, in alle grote winkelstraten vind je er wel een. Dat je daar een bril kunt kopen is duidelijk. Maar wat doet een opticien nog meer? Het begint met een advies voor een montuur dat goed zit en ook past bij de klant. Moet het een sportief model zijn of juist chic? Is het een zonnebril voor in de auto of voor de wintersport? Is de keus gemaakt, dan doe je een oogmeting om de sterkte van de glazen te bepalen. Daarvoor moet je goed kunnen rekenen. Je adviseert over het soort glas en je slijpt de glazen op maat voor het montuur. Een beetje handig moet je dus wel zijn. Je leert het allemaal in de opleiding opticien. Benieuwd of het wat voor jou is? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Loop eens binnen bij een opticien, bel of mail ons.

 • Orthopedisch Technicus (niveau 4)
  De orthopedisch technicus maakt bijvoorbeeld een prothese voor mensen die een arm of been missen. De meest spectaculaire beenprothese die je vast wel kent, is die van de “bladerunner”. Dat is de sportieve versie van de beenprothese. Er zijn veel meer vormen, want een goede prothese wordt voor de klant op maat gemaakt. Andere klanten hebben vooral extra steun nodig, zij krijgen een beugel of een korset. Om al die verschillende hulpmiddelen goed aan te meten heb je kennis van materialen, van het menselijk lichaam en je kunt goed rekenen. Je wil meer weten? Kom langs op een van onze open dagen of avonden. Ga kijken bij een orthopedisch bedrijf bij jou in de buurt, bel of mail ons.
 • Vakbekwaam Schoentechnicus (niveau 4)
  Dit is echt een opleiding voor de creatieveling, want een van de dingen die je hier leert is hoe je from scratch vanuit een stuk leer een schoen maakt. Je weet wat mooi is èn je bent handig zodat de klant een paar unieke schoenen krijgt die goed passen. In deze opleiding leer je heel veel over schoenen, zoals het repareren en aanpassen van schoenen aan speciale wensen van de klant. Je leert ook hoe je voor een  klant een paar schoenen op maat vervaardigt. Daarvoor krijg je natuurlijk de nodige theorie over leerverwerking, welke basismodellen schoenen er zijn, hoe je je eigen ontwerp maakt en vervaardigingstechnieken. Je wil voor jezelf beginnen? Dat kan: je leert adviseren, verkopen en een goede kosten-baten som maken, zodat je er aan verdient. Lijkt het je wat? Kom langs op een van onze open dagen of avonden, bel of mail ons.

 

Bekijk meer mbo opleidingen

Gevonden opleidingen: 14
Sorteer op: Opleiding | Niveau | Start | Duur
Opleiding Niveau Start Duur
Audicien BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 2-3 jaar
Opticien BBL BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 2-3 jaar
Opticien BOL BOL, St. Laurensdreef Utrecht
4 September 3 jaar
Orthopedisch schoentechnicus BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 4 jaar
Orthopedisch technicus BBL BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 4 jaar
Orthopedisch technicus BOL BOL, St. Laurensdreef Utrecht
4 September 4 jaar
Schoenhersteller BBL, St. Laurensdreef Utrecht
2 Januari, September 2 jaar
Schoenhersteller ondernemer BBL, St. Laurensdreef Utrecht
3 Januari, September 3 jaar
Tandtechnicus kroon- en brugwerk BBL BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 4 jaar
Tandtechnicus kroon- en brugwerk BOL BOL, St. Laurensdreef Utrecht
4 September 4 jaar
Tandtechnicus prothese BBL BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 4 jaar
Tandtechnicus prothese BOL BOL, St. Laurensdreef Utrecht
4 September 4 jaar
Technisch oogheelkundig assistent BBL, St. Laurensdreef Utrecht
4 Januari, September 2-3 jaar
Vakbekwaam schoentechnicus BOL, St. Laurensdreef Utrecht
4 September 4 jaar