Specialisatie volledige prothese (KPT1)

De cursus Klinisch prothesetechnicus 1- is het 1ste leerjaar klinisch prothesetechnicus

De cursus is opgebouwd uit 4 modulen. De modulen gaan over verschillende onderwerpen in een min of meer chronologische volgorde. Het leerjaar staat in het teken van functie en esthetiek. Het vervaardigen van een volledige gebitsprothese volgens verschillende inzichten en systemen komen uitgebreid aan de orde. Ook de vervaardiging van individuele lepels vormen onderdeel van het programma. In essentie gaat het om een verdieping in de problematiek van de prothesevervaardiging. Naast de vervaardiging van een volledige gebitsprothese op edentate kaken wordt er ook een overkappingsprothese op implantaten vervaardigd. Het digitaal designen van een mesostructuur is hier onderdeel van.

Moduul 210:
De opdracht voor dit moduul bestaat uit het vervaardigen van een individuele lepel op een edentate onder en bovenkaak. In dit moduul wordt ingegaan op de modelanalyse en de belijning van de gipsmodellen van de voorlopige afdrukken. In dit model wordt er een eendaagse cursus silensor en gebitsbeschermer (Erkodent) gegeven.

Moduul 211:
In dit moduul wordt er een volledige gebitsprothese volgens het LO-concept (Enta) vervaardigd.

Daarnaast is er een eendaagse workshop over het TIF-systeem (Merz) en vervaardigt men een volledige gebitsprothese volgens dit systeem. Functie, pasvorm, vormgeving, kleur en randaansluiting zijn belangrijke items bij de beoordeling van de werkstukken. Van de werkstukken wordt er een werkbeschrijving met een plan van aanpak gemaakt.

Moduul 212:
In dit moduul wordt er een volledige gebitsprothese volgens het Gerber-concept (Candulor) vervaardgd.

Daarnaast is er een eendaagse workshop over het Dr.Ent-systeem (Vita)en vervaardigt men een volledige gebitsprothese volgens dit systeem. Functie, pasvorm, vormgeving, kleur en randaansluiting zijn belangrijke items bij de beoordeling van de werkstukken. Van de werkstukken wordt er een werkbeschrijving met een plan van aanpak gemaakt.

Moduul 213:
In het laatste moduul staat de implantaatgedragen overkappingsprothese centraal. De deelnemer maakt voor de vervaardiging van de mesostructuur gebruik van de digitale technieken. In dit moduul wordt een eendaagse workshop over de mogelijkheden van de implantologie gegeven.

Gastdocenten:
De lessen prothese worden mede verzorgd door gastdocenten/specialisten uit de dentale industrie.

Vragen?
Voor inhoudelijke informatie en organisatorische vragen kun je terecht bij de cursusadministratie via: cursus@dhta.nl

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven voor een cursus via ons digitale formulier.

Er is 4 oktober 2019 een cursus Klinisch prothesetechncius-1 van start gegaan in de verkorte versie. De cursusisten zullen eind februari 2020 deze cursus hebben afgerond.
Op dit moment zijn er (nog) niet voldoende aanmeldingen om in maart 2020 een nieuwe cursus te plannen. Zodra er een voldoende aanmeldingen zijn (16-18) en de planning is definitief start er,onder voorbehoud, een volgende cursus.

Wijzigingen voorbehouden.