‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Schoenhersteller ondernemer

Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25063
Leerweg:BBL
Niveau:3
Duur opleiding:3 jaar
Startdatum: Januari, September

Jij bent creatief. Je vindt het leuk om te verkopen. En je hebt graag contact met mensen. Dat is wel nodig als je in een winkel gaat werken.

Dit is jouw toekomst

Als schoenhersteller ben je winkelier en technicus tegelijk. Natuurlijk repareer je schoenen. Maar ook andere lederwaren. Bijvoorbeeld riemen en tassen. Als het kan, verkoop je extra artikelen. Bijvoorbeeld schoensmeer of veters. Je onderhoudt ook de machines.

Als schoenhersteller ondernemer heb je je eigen bedrijf. Dat betekent dat je ook verantwoordelijk bent voor alles wat bij een bedrijf hoort. Zoals de inkoop of de administratie.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij deze opleiding ga je werken en leren. Zo’n opleiding heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je werkt 4 dagen en je gaat 1 dag naar school.

Tijdens je opleiding leer je alles over het repareren van schoenen en lederwaren. En natuurlijk leer je alles over ondernemen.

Kerntaken en verplichte vakken

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 243,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 588,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen