Dutch HealthTec Academy

In Utrecht vind je de Dutch HealthTec Academy en de Dutch Shoe Academy. Twee kleinschalige scholen met unieke mbo-opleidingen. Sinds 2015 zijn wij onderdeel van MBO Amersfoort.

Brings quality to life
De Dutch HealthTec Academy is de school voor gezondheidstechniek. Bij onze opleidingen draait het om het aanmeten en maken van medische hulpmiddelen. Daarvoor gebruiken wij de nieuwste technieken en designs. Denk bijvoorbeeld aan een hoortoestel, bril, kunstgebit, speciale schoen of beenprothese. De gezondheidstechnicus maakt horen, zien, lachen en bewegen weer mogelijk en ‘’brings quality to life’’. 

The world at your feet
De Dutch Shoe Academy – onderdeel van DHTA – is de school voor schoentechniek. Bij onze opleidingen draait het allemaal om schoenen en andere lederwaren. Met behulp van gereedschap en machines brengen wij schoenen weer terug in originele staat. Ook worden ze hier ontworpen en gemaakt. We richten ons op verschillende doelgroepen, markten en schoenmerken in binnen- en buitenland. In dit ambacht geldt: ‘’the world at your feet’’.