Als opticien heb je zoveel mogelijkheden!

Isabella is creatief. Ze startte met de opleiding styling interieur en vormgeving, maar dit was voor haar te vrij. Opticien was dé studie die zij zocht; praktisch, gericht én ruimte voor creativiteit! 

‘’Ik vind deze opleiding zo leuk, omdat het enorm breed is. Hierna is er zoveel mogelijk. Je kunt gaan werken in de werkplaats waar je glazen slijpt. Of op het hoofdkantoor als inkoper, waar je natuurlijk op de hoogte moet zijn van de allerlaatste trends rondom monturen. Of in een oogheelkundig medisch centrum of ziekenhuis. Of bijvoorbeeld in de winkel waar je ogen opmeet, adviseert en brillen verkoopt. Soms is het ook nodig om een klant door te verwijzen naar de oogarts.”

 

”Ik vind deze opleiding zo leuk, omdat het enorm breed is.”
 
Ervaren brillendraagster 

Isabella is zelf een ervaren brillendraagster. ‘’Vanaf mijn elfde zie ik slecht. Ik heb echt hele rare ogen. Oogartsen weten ook niet zo goed wat er aan de hand is. Vanaf mijn zestiende heb ik multifocale glazen. Normaal heb je dat pas rond je veertigste nodig! Dus ik heb in mijn leven al heel wat uurtjes bij de opticien en oogarts doorgebracht!’’ 

Mensen adviseren bij een nieuwe bril 

Tijdens Isabella’s tussenjaar was het weer tijd voor een nieuwe bril. ‘’Ik ging naar de opticien. Tijdens het uitzoeken van mijn eigen bril hielp ik ook mensen bij hun keuze. Dan liet ik monturen zien die goed bij hen paste. Maar dit deed ik eigenlijk altijd. Toen kwam ik op het idee; hé misschien is dit wel iets voor mij…het vak opticien!’’ 

 

”Ik voel me helemaal op mijn plek bij de Dutch HealthTec Academy” 
 

 

 

 

 

 

Direct aan de slag 

‘‘Tijdens het ophalen van mijn nieuwe bril vertelde ik dat ik de opleiding opticien bij de Dutch HealthTec Aacdemy ging volgen. En wat denk je? De winkel gaf aan dat ze nog personeel zochten en zo zou ik al wat ervaring op kunnen doen!’’ Isabella solliciteerde en kon direct aan de slag. ‘’Dit is echt helemaal mijn ding.’’ Voor haar stage moest Isabella echter op zoek gaan naar een erkend leerbedrijf. Een erkend leerbedrijf mag mbo-studenten begeleiden. ‘’Ik kende ook een particulier zaak ‘’Optiversum Prummel Optiek’’ in Veenendaal, vlakbij mijn huis. Ook daar kon ik aan de slag als stagiaire. Ik had mijn baan opgezegd, alleen toen kwam de coronacrisis. Ik hoop dat ik binnenkort alsnog kan starten!   

 

”Ik moet elke dag één uur en drie kwartier reizen, maar dat is het zeker waard!”
 
Blij met haar keuze 

Tijdens de opleiding leer je alles over de werking van het oog en waardoor mensen slechter gaan zien. ‘’We krijgen ook medische kennis, waarbij je veel medische latijnse namen moet kennen. Dat is dan wel even stampen. Je moet ook veel rekenen. Ook leren we glazen slijpen, brillen afstellen, de laatste trends rondom monturen van brillen en ondernemen.’’ Isabella is blij met haar keuze. ‘’Ik voel me helemaal op mij plek op de DHTA. Het is kleinschalig, waardoor docenten veel persoonlijke aandacht geven of de stof een extra keer willen uitleggen. Iedereen kent elkaar, dat maakt het heel gezellig en vertrouwd!’’ Ik moet elke dag een uur en drie kwartier reizen, maar dat is het zeker waard!’’

 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen