Dutch Shoe Academy

De Dutch Shoe Academy – onderdeel van Dutch HealthTec Academy –  is de school voor schoentechniek. In onze opleidingen leer je alles over schoenmaken en leerbewerking. Jij brengt schoenen in originele staat terug. Of je ontwerpt én maakt complete schoenen. Dit doe je voor verschillende doelgroepen, markten en schoenmerken. In dit ambacht heb je: ‘’the world at your feet’’. Wij zijn onderdeel van van MBO Amersfoort

Shoe developer
Wil jij schoenen leren ontwerpen en maken? Dat kan met onze unieke mbo-opleiding Shoe developer. Je bent technisch, modebewust en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de schoenindustrie. Jouw ideeën werk je uit met schetsen, Photoshop en Illustrator. Daar kun jij al je creativiteit in kwijt! Welke materialen en kleuren? Jij bedenkt het en durft te experimenteren. Je maakt complete schoenen op maat of samples: jij weet welke schoen welke doelgroep aanspreekt. Je doet de research & development voor schoenproducenten of schoenmerken.

Schoenhersteller (ondernemer)
Werk jij graag met je handen? Als schoenhersteller repareer je schoenen en andere lederwaren. Schoenen ondergaan bij jou een ware metamorfose! Je doet dit met verschillende soorten gereedschap en machines. Jij laat oude en kapotte schoenen er weer als nieuw uitzien. Je wilt dat de klant daar zo lang mogelijk plezier van heeft. Daarom adviseer je de klant ook over het onderhoud van de schoen en verkoopt schoensmeer, veters en onderhoudsproducten. Zit ondernemen in je bloed? Dan start je een eigen bedrijf. Je winkel ziet er fraai uit. Promotie, inkoop en boekhouding? Laat dat maar aan jou over!

   
Wil je meer weten over onze opleidingen? Meld je dan nu aan voor ons Open Huis