Awards voor studenten Schoenhersteller bij Europese vakwedstrijd voor Schoenmakers en Schoenmakerij

Maandag 4 maart heeft Dutch Shoe Academy deelgenomen aan de Dag van de Schoenmaker bij Cast in Nieuwegein. Op deze dag staat netwerken centraal en krijgen leveranciers de kans om producten en collecties te presenteren. 

In de stand van Dutch Shoe Academy demonstreerden eerstejaars studenten Schoenhersteller hun skills op het gebied van broqueren en verven van uppers en schoenen. Studenten Shoe Developer waren ook van de partij en kregen de opdracht trends in schoenenland in beeld te brengen. Tot slot gaf Sacha Rowold een lezing over schoengeschiedenis ”Something old or new?” en ging aansluitend in gesprek met bezoekers over het doorgeven van kennis aan de toekomstige generatie schoenmakers. Awards voor studenten Schoenhersteller 
De Nederlandse Schoenmakersvereniging reikte deze dag ook awards uit voor de jaarlijkse Europese vakwedstrijd voor Schoenmakers en Schoenmakerij. In deze vakwedstrijd is er ook een speciale categorie voor studenten. Dat leverde een aantal trotse gezichten op! Bekijk hier de uitslag.