Bewegen

Bewegen: lopen, even iets pakken, een mobieltje gebruiken, opstaan, ergens heen fietsen… Bewegen staat voor mobiliteit, zelfstandigheid en plezier! Wat nou als dat niet zo makkelijk gaat? Als gewone schoenen jou niet passen? Als je afhankelijk bent van anderen?

 

Dutch HealthTec Academy: brings quality to life!
Ook mensen met een lichamelijk probleem, handicap of functiebeperking willen een zelfstandig en zo normaal mogelijk leven leiden. Er zijn allerlei hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen, zoals aangepaste schoenen, een beenprothese, steunbrace of rolstoel. Daarvoor is inlevingsvermogen, technische kennis en gevoel voor functionaliteit en vormgeving nodig. Met een op maat gemaakte aanpassing of hulpmiddel moet iemand actief kunnen deelnemen aan de samenleving!

 

Onderdeel van de DHTA is de Dutch Shoe Academy. Hier leer je alles wat met leer en schoenen te maken heeft: traditionele en innovatieve technieken voor het ontwerpen, maken en herstellen van lederwaren, schoenen en zadels, de verschillende kernmerken van doelgroepen en markten.

 

Relevante links