DHTA stopt met opleiding Orthopedisch schoentechnicus

DHTA biedt de opleiding Orthopedische Schoentechnicus niet meer aan, vanwege onvoldoende aanmeldingen voor deze opleiding in de afgelopen jaren. Wel bieden we branchecursussen aan op het gebied van orthopedische schoentechniek

DHTA en NVOS-Orthobanda willen echter dat deze specialistische vakkennis behouden, vernieuwd én doorgegeven wordt. Dit kan (deels) ook door het volgen van één of meerdere branchecursussen. 

NVOS-Orthobanda heeft de branchecursussen overgedragen aan DHTA. Arjan Louwerse, docent Orthopedische Schoentechniek en Orthopedisch Advisieur bij La Mer Orthopedie, zal de branchecursussen o.a. gaan geven en verder doorontwikkelen, zodat ze blijven aansluiten op de ontwikkelingen in de branche. Denk bijvoorbeeld aan digitale technieken en innovaties. 

Vanaf dit schooljaar biedt DHTA wel branchecursussen aan voor de orthopedisch schoentechnicus (in opleiding). Je kunt dus wel gaan solliciteren bij een orthopedisch schoenbedrijf die jou intern opleidt. Via cursussen van DHTA je vervolgens je kennis en vaardigheden uitbreiden. 

De inschrijving voor de cursussen ”Leesten maken basis” en ”Leesten maken complex”  is inmiddels geopend. Binnenkort komen er meer cursussen online komen te staan. Houd daarvoor onze website in de gaten! 

Leesten maken basis 
Leesten maken complex