Eerste student geslaagd voor Flexibele Audicienopleiding van DHTA

In 2022 is de nieuwe Flexibele Audicienopleiding van de Dutch HealthTec Academy (DHTA) van start gegaan. De eerste student – Caroline van der Helm – heeft de opleiding inmiddels succesvol én versneld (binnen 1,5 jaar) afgerond. We vroegen haar naar haar ervaringen.

Caroline werkt in de vestiging Almere Buiten van Beter Horen. ‘’Voordat ik bij Beter Horen ging werken heb ik 10 jaar bij een arbodienst gewerkt in de financiële administratie. Daarna heb ik het over een andere boeg gegooid en ben ik met mijn man een franchise winkel begonnen bij een keten van gezondheidswinkels. Dit heb ik 7 jaar gedaan en daarna ben ik op zoek gegaan naar een vak waar ook de klant en adviseren centraal staan. Ik besloot mijzelf om te laten scholen tot audicien. Ik was overigens niet de enige, eigenlijk iedereen in mijn klas was nieuw in de audicienswereld.’’  

 

De Flexibele Audicienopleiding zag ik als de kans om de opleiding binnen 1,5 jaar af te ronden

 

Bepaal je eigen studietempo & planning
De opleiding bestaat uit modules. Daarnaast moet je minimaal 20 uur per week werken bij een audicienwinkel om praktijkervaring op te doen. ‘’In deze opleiding bepaalt iedere student zijn eigen studietempo en planning. Ik heb veel ervaring met zelfstandig werken en leren en deze opleiding sluit daar goed bij aan. Als student sta je zelf aan het roer. De volgorde van de modules kan je gedeeltelijk zelf bepalen. Ik heb prioriteit gegeven aan de vakken die ik nodig had op de werkvloer, zodat ik snel al veel taken kon oppakken. Dit is leuk voor je werkgever, maar natuurlijk ook voor jezelf. Daarna heb ik de andere vakken opgepakt. Ik zag deze opleiding ook als een kans om gemakkelijk te versnellen.’’

 Caroline van der Helm & vakdocent René Groen

Studeren wanneer het jou uitkomt
‘’De opleiding was goed te combineren met mijn thuissituatie, omdat het flexibel is opgebouwd. Je kunt versnellen, maar ook meer tijd nemen voor onderdelen die je moeilijker vindt. Je bepaalt zelf wanneer je een module wilt afronden, dat kan op elk moment. Of je kiest er juist voor om op een ander moment verder te gaan. O, ja, als je al een (interne) vooropleiding hebt gedaan en vóór start van de module de kennistoets succesvol afrondt, dan hoef je de gehele module niet meer te doen. Verder ben je alleen op school voor lessen waarvoor je je inschrijft. Hierdoor zie je studiegenoten niet vaak, omdat iedereen een eigen route volgt. Maar bij vragen wisten we elkaar wel altijd snel te vinden.’’

 

Je kunt op elk moment een module afsluiten

 

 

Fijne begeleiding
‘’Zowel vanuit school als vanuit mijn leerbedrijf ben ik prettig begeleid. Ik kon mijn eigen gang gaan en kreeg hulp wanneer ik dit nodig had of erom vroeg. Een verbeterpunt? Voordat ik aan een module begon had ik geen goed beeld wat ik kon verwachten. Ik hou ervan om voor mezelf een planning te maken. Om dit te kunnen doen, moest ik de module vooraf doorkijken en dit kostte me extra tijd. ik had hier graag wat meer inzicht in gehad.’’

Voor wie?
”Ik denk dat de opleiding heel geschikt is voor mensen die graag zelfstandig aan de slag willen. Ook mensen die graag lekker snel de opleiding willen doen zitten goed. Hetzelfde geldt voor mensen die al een interne of soortgelijke vooropleiding hebben. In de reguliere opleiding zit je in een klas. Dan heb je meer contact met medeleerlingen en krijg je meer structuur aangereikt. Als je dit fijn vindt is de reguliere opleiding meer iets voor jou!’’

Ook geïnteresseerd? Kom langs op één van onze Open Dagen.