Informatie over het coronavirus

 

Alle recente updates over het Corona virus vanuit MBO Amersfoort vind je op www.mboamersfoort.nl/corona.

 

Voorgaande updates:

Update Zondag 15 maart 2020 (19.00 uur)

In lijn met de berichtgeving van het kabinet heeft MBO Amersfoort besloten per direct de onderwijsactiviteiten op alle locaties te stoppen. Hierbij staat de gezondheid van onze medewerkers en studenten voorop. Komende drie dagen zullen wij voorbereidingen treffen om onderwijs op afstand mogelijk te maken.

Op de achtergrond wordt gewerkt aan het mogelijk maken van digitale communicatie tussen docenten en studenten. Vraagstukken als (praktijk)examens en andere belangrijke vraagstukken die zo snel mogelijk opgelost moeten worden, hebben de aandacht van het team. Hierbij volgen wij de richtlijnen van OCW en de MBO Raad.

Alle examens voor komende week komen te vervallen en worden later alsnog aangeboden.

Studentenservice
Als je vragen hebt, dan kun je contact opnemen met jouw SLB-er, of je belt met 033-4221450. Ons callcenter is elke dag geopend van 08.00-20.00 uur.

We wensen jullie allemaal veel sterkte. We blijven voortdurend met jullie in contact.

 

Wat is er aan de hand? (Update 10 maart 2020)

De vakantieperiode is ten einde en misschien komen er studenten of docenten terug na een reis uit een coronagebied. Iedereen die niet ziek is, kan gewoon weer naar school of werk. Als ze niet ziek zijn, zijn ze namelijk geen risico voor de omgeving. Dit is de landelijke richtlijn van het RIVM. MBO Amersfoort volgt de landelijke richtlijnen van RIVM en regionaal die van de GGD’s en gemeenten in de regio. Het onderwijs en alle andere geplande activiteiten gaan door zoals gepland, tenzij RIVM of GGD’s anders adviseren.

Wat als zij ziek worden?

Als zij koorts en hoestklachten hebben en terugkomen uit een coronagebied, mogen zij niet naar school of werk. Dan moeten zij bellen met de huisarts. De huisarts kijkt dan wat er gedaan moet worden.

Wat kun je zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Was je handen met zeep. Nies en hoest in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Lees hier waar je meer informatie kunt vinden.

Landelijke richtlijnen

Het RIVM geeft algemene informatie en Q&A’s op de volgende pagina’s:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
Beide pagina’s worden steeds geactualiseerd.

Regionale informatie

De informatie van GGD’s in de andere regio’s vind je via ggd.nl (klik op de locatie van jouw regio).

Buitenlandreizen en -stages

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt relevante informatie voor studenten die voor stage in het buitenland verblijven, dan wel op het punt staan naar het buitenland te vertrekken: via nederlandwereldwijd.nl.

Als je nog een vraag aan ons hebt, dan kun je die stellen via info@mboamersfoort.nl.