Interview met student Shoe developer

Student Shoe developer, Michelle

Student Shoe developer, Michelle

Michelle is bijna klaar met de opleiding Shoe developer: “Ik doe de verkorte opleiding. Ik wilde graag het vak leren, het echte ambacht dus. En ik denk dat ik die skills hier heel goed kan ontwikkelen. Op deze opleiding leer je een schoen in zijn geheel op te bouwen. Van het tekenen van een patroon tot het uitwerken en het realiseren daarvan. Dus je leert patroontekenen en stikken en dan ga je weer patronen uitsnijden. Dan ga je door met het onderwerk  en je leert dus echt de hele schoen te ontwikkelen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van sneakers. De bovenpatronen heb ik uitgesneden en gelijmd en die moet ik nog helemaal stikken. Zo ben ik ook bezig met het maken van een hak. Die hak heb ik al helemaal uitgetekend en ge-3D-print. En daar moet ik dan nu nog een bovenkant voor maken.

Ik denk dat je als student wel heel creatief moet zijn om deze opleiding te doen. En je moet ook heel precies werken, daar heb ik zelf nog wel eens moeite mee. Want als je één ding in de schoen in het begin verkeerd maakt, bouwt het zich op en aan het eind heb je een schoen die helemaal niet meer past. En dat is natuurlijk wel heel erg noodzakelijk.” Michelle is allang met de toekomst bezig: “Ik ben mijn eigen studio aan het opzetten, studio Mich, en daarin wil ik ook heel graag schoenen ontwerpen en die ook verkopen. Daarom ben ik ook bezig met het ontwikkelen. Ik denk dat ik daarin mijn eigen concepten kan maken en dit, het echte ambacht, daarin kan combineren.”