Jacco Vonhof ontvangt uniek paar Mont Ventoux schoenen van student Shoe Developer

Woensdag 15 februari heeft student Shoe Developer Tom Winters zijn zélf ontworpen en gemaakte schoenen aan MKB-voorzitter Jacco Vonhof overhandigd.

In oktober werden de schoenen helemaal op maat aangemeten op de Dutch Shoe Academy in Utrecht (onderdeel van MBO Amersfoort). Tom: ‘’Jacco is een fietsliefhebber en heeft de Mont Ventoux beklommen. Dit heb ik in mijn ontwerp verwerkt. De hoogte grafiek van de Mont Ventoux heb ik op de schoen terug laten komen door middel van stiksels. De kleur oranje verwijst naar MKB-Nederland.

Van schets tot nette herenschoen
De afgelopen maanden hield Tom Jacco op de hoogte door middel van foto’s van het gehele maakproces. Jacco Vonhof: ‘’Het was mooi om dit gehele proces stap voor stap mee te krijgen. Het toont maar weer aan hoeveel kennis en kunde er bij dit ambacht komt kijken.” 

Schoenen als statement
Op dinsdag 15 februari ontmoetten Tom en Jacco Vonhof elkaar weer op het hoofdkantoor van MKB-Nederland in de Malietoren in Den Haag. ‘’Ik hoop dat je ze mooi vindt’’ zegt Tom, terwijl hij zijn schoenen met bescheidde trots overhandigd. ‘’De schoenen zijn echt nog boven al mijn verwachtingen. Heel veel dank Tom, ik ga ze met trots en als statement (uitdragen), dít is mbo! Wat een vakmanschap’’, aldus Jacco Vonhof.
 

 
‘’Heel veel dank Tom, ik ga ze met trots en als statement (uit)dragen. Dit is mbo’’

 

Schoenindustrie schreeuwt om mbo’ers
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verwacht komend schooljaar 21.000 minder mbo’ers dan in 2021-2022. Die afname zet de komende jaren door. ‘’Mbo-afgestudeerden zijn hard nodig in alle sectoren’’, aldus Jacco Vonhof.
Ook de schoenbranche schreeuwt om vakmensen. Na de opleiding Shoe Developer heb je bijna gegarandeerd een baan. Je kunt bijvoorbeeld schoenontwerper worden bij een (groot) schoenmerk. ‘’Zo liep vorig jaar een student stage bij Fila. Na het behalen van zijn diploma heeft hij daar direct een baan aangeboden gekregen’’, vertelt Tom. ‘’Of je doet research en development in opdracht van schoenmerken en -producenten. Of je ontwikkelt een eigen brand of gaat werken bij een schoenmaker. In de culturele sector en orthopedische schoentechniek is er ook van alles mogelijk. De opleiding is breed opgezet, waardoor je met een diploma dus alle kanten op kan. Ik wil zélf echt de design kant op. Of verder doorstuderen, bijvoorbeeld hbo Bedrijfskunde’’.

 

Dutch Shoe Academy in Utrecht
De Dutch Shoe Academy in Utrecht – onderdeel van MBO Amersfoort – biedt de unieke mbo-opleidingen Shoe Developer en Schoenhersteller (Ondernemer) aan. Op de Dutch Shoe Academy draait alles om schoenen. Van sneaker tot pump en van chelsea boot tot laars. Hier leer je kapotte schoenen repareren, zodat deze er weer als nieuw uitzien. Of schoenen ontwerpen en maken. Je verdiept je daarvoor in verschillende doelgroepen, markten en schoenmerken.  

Word ook Shoe Developer! Kom langs onze Open Dag op dinsdag 16 maart! Meld je aan op dutchshoeacademy.nl