LEV’01, het schoenenlabel van docent Shoe Developer Liesel Swart

Liesel Swart is naast docent Shoe Developer ook eigenaar van LEV’01 schoenen. Deze schoenen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en met zoveel mogelijk lokale grondstoffen. In DUIC in Zaken vertelt zij over het ontstaan van haar schoenmerk. 

Liesel begon aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met de opleiding Fashion Designer. ”Mijn outfits moesten de catwalk op, maar fashion houdt niet op bij de enkels. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik de opleiding schoenmaker. Dat ben ik toen ook gaan doen, zodat ik bijpassende schoenen voor mijn outfits kon maken. Hierna heb ik mijn liefde voor schoenen nooit meer losgelaten! 

Hierna werkte Liesel als freelance designer in binnen- en buitenland voor verschillende schoenmerken. Terug in Nederland startte ze haar eigen schoenenlabel LEV’01. Liesel: ”In Nederland maak ik de proefmodellen die ik door mijn vrienden laat testen. Als alles goed is, dan laat ik in Portugal de schoenen maken. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1000 schoenparen gekocht. ” 

Net als Liesel een eigen schoenlabel starten? Lees dan hier meer over onze opleiding Shoe Developer