Feest op de DHTA: Drive-through diploma-uitreikingen

Op 14, 15 en 16 juli ontvangen bijna 200 mbo-studenten gezondheidstechniek hun diploma tijdens een drive-through diploma-uitreiking. Hiermee wordt een bijzonder jaar op een bijzondere manier afgesloten.

‘’Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen organiseren wij dit jaar een drive-through-uitreiking. Wij hebben hiervoor gekozen om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. En we hebben er écht iets bijzonders van gemaakt”, aldus Ruud Mols, directeur Dutch HealthTec Academy. 

Tijdens de drive-through diploma-uitreiking rijden gediplomeerden één voor één in hun auto voor de school. Vakdocenten ontvangen de gediplomeerden in een feestelijke partytent met DJ. Daar is het hét moment suprême: het ondertekenen van het diploma. Natuurlijk is er ook ruimte voor het maken van foto’s, felicitaties en krijgen alle gediplomeerden een flesje champagne mee naar huis. 

Prachtige ambachten 
Te midden van ruim 200 bedrijven is Dutch HealthTec Academy – onderdeel van MBO Amersfoort – gevestigd op het Bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Dutch HealthTec Academy is de school voor gezondheidstechniek en biedt naast de opleidingen audicien en opticien, als enige in Nederland, de opleidingen orthopedisch (schoen)technicus en tandtechnicus aan. Hier leren studenten hulpmiddelen maken die de kwaliteit van leven verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een gehoortoestel, bril, beenprothese of kroon. Directeur Ruud Mols: ‘’Ook kun je de opleidingen tot Schoenhersteller (Ondernemer) of Shoe Developer volgen. Allemaal prachtige ambachten.’’