Schoenhersteller: van reparatie tot blije klant

Wil jij schoenen herstellen naar originele staat? Dan is de unieke mbo-opleiding Schoenhersteller of Schoenhersteller Ondernemer iets voor jou! Is de kleur dof? Of laat de zool las? Met jouw reparaties ondergaan schoenen een ware metamorfose! Je doet dit met verschillende soorten gereedschap en machines. Jij laat kapotte schoenen er weer als nieuw uitzien. Ook geef je de klant advies over het onderhoud van de schoen. Daarbij hoort ook de verkoop van bijvoorbeeld schoensmeer, veter en protectie spray’s. Zit ondernemen in je bloed? Dan start je een eigen bedrijf. Promotie, inkoop en boekhouding? Laat dat maar aan jou over!

Een echt ambacht 
Schoenmaken is een echt ambacht. Tegelijkertijd blijft de opleiding aansluiten op de laatste trends en ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid. Daarom leer je tijdens de opleiding hoe je sneakers kunt schoonmaken met stoom. Ook willen steeds meer klanten de kleur of finishing van hun schoenen bepalen, zodat zij een uniek paar in de kast hebben staan. Je leert daarom ook alles over het customizen van schoenen.

Niveau 2 of 3
De opleiding Schoenhersteller is op mbo niveau 2 en duurt 2 jaar. Wil je ook leren hoe je een eigen bedrijf kunt opstarten en runnen? Kies dan voor de opleiding Schoenhersteller Ondernemer. Deze opleiding is op mbo niveau 3 en duurt 3 jaar. 

Leerwerktraject: dus direct salaris 
De opleidingen Schoenhersteller en Schoenhersteller Ondernemer volg je in de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je één dag per week naar school gaat en een baan hebt van minimaal 20 uur per week bij een schoenherstelbedrijf. Op  www.stagemarkt.nl en www.leerbanenmarkt.nl vind je erkende leerbedrijven en hun vacatures. Kun je geen leerwerkplek vinden? Neem dan contact met ons op, want wij denken graag met je mee!

Klik voor alle opleidingsinformatie op één van onderstaande buttons. Of kom langs op locatie tijdens onze Open Dag!   

Schoenhersteller

Schoenhersteller (Ondernemer)