Shoe Developer: van schets tot schoen

Wil jij schoenen ontwerpen en maken? Dan is de unieke mbo-opleiding shoe developer misschien iets voor jou! In deze opleiding leer je schoenen ontwerpen en maken voor de industrie. Ook adviseer je schoenmerken en -producenten over het design, pasvorm en functionaliteit van de schoenen. Je bent technisch, modebewust en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Je bezoekt daarvoor schoenfabrieken in binnen- en buitenland. Jij weet welke schoen welke doelgroep aanspreekt. 

Jouw creatief proces 
Het vak shoe developer leer je door heel veel te oefenen. Op de Dutch Shoe Academy krijg je dan ook veel praktijkles. Je leert elk jaar vier verschillende modellen schoenen maken, zoals een sneaker of laars. Die modellen worden steeds moeilijker. Jouw creatief proces en techniek staat in de hele opleiding centraal. Voor jouw ontwerp onderzoek je de doelgroep, markt en het merk. Wie moeten de schoenen straks kopen? Wat spreekt hen aan? Wat doet de concurrentie? Op basis van deze kennis werk je jouw ideeën uit in schetsen, maar ook in Illustrator en Photoshop, daar kun jij je creativiteit in kwijt! Je denkt na over de kleuren en materialen die de schoen moet krijgen. In praktijklokalen vind je verschillende gereedschappen en machines om jouw ontwerpen te vertalen naar échte schoenen. 

Echte opdrachten 
De Dutch Shoe Academy werkt veel samen met het bedrijfsleven, zoals de Bijenkorf, Filling Pieces en Fila. Uit deze samenwerking ontstaan échte opdrachten voor studenten shoe developer. Hiermee doe je waardevolle kennis, vaardigheden en contacten op! 

Een toekomst in de schoenindustrie
Met een diploma shoe developer op zak kun je veel kanten op. Jij hebt ”The World at your feet”! Je kunt gaan werken bij een (groot) schoenmerk of -producent. Zit ondernemen in je bloed? Dan kun je ook een eigen brand oprichten. Of je word schoenmaker en geeft schoenen elke dag een metamorfose. Ook de culturele sector, de fashionwereld of een carrière in de orthopedische schoentechniek behoren tot de mogelijkheden! 

Klik voor alle opleidingsinformatie op onderstaande button. Of kom langs op locatie tijdens ons Open Dag!

Shoe Developer