Studenten Opticien kijken ogen uit op Bold Optical Fair

Studenten en docenten Opticien van de Dutch HealthTec Academy (DHTA) hebben Bold Optical Fair in de Werkspoorkathedraal in Utrecht bezocht. Op dit event vind je de nieuwste brillencollecties en innovaties op het gebied van glas, monturen en instrumenten! 

Ampère, Götti en Lafont Paris, deze en nog veel meer merken vind je  op de Bold Optical Fair. Het event vindt plaats op Werkspoorkathedraal in Utrecht, een imponerende industriële locatie. Studenten en docenten van onze mbo-opleiding Opticien hun ogen uitkijken. Carsten de Groot, docent: ”Dit is dé plek waar je als zelfstandig opticien je inkopen doet”, vertelt hij enthousiast aan de studenten. ”Kijk dus goed rond en stel al je vragen.”  

Van hightech tot duurzame brillen 
Op Bold Optical Fair presenteert Ampère bijvoorbeeld de Dusk zonnebril, waarbij je via je app heel precies kunt instellen hoe donker je glazen moeten zijn, die je vervolgens met een druk op één van de pootjes kunt activeren. Ook is de bril voorzien van ingebouwde speakers en microfoons, zodat je altijd naar je favoriete muziek via Spotify kunt luisteren. 

Bij Götti vind je het montuur ”OR02”, die speciaal werd ontworpen voor Ophrah Winfrey. Na haar interview met Meghan en Harry, dat Buckingham Palace onder druk zette, steeg de vraag naar dit montuur explosief. 

De collectie van Lafont Paris staat bekend om de schitterende Paris-chique uitstraling. Deze brillen worden met de hand gemaakt in Frankrijk. In het concept Creative upcycling wordt een techniek gebruikt om een montuur te maken van gerecycled acetaat met bio-acetaat.

Last but not least, Fatherson Firenze. Deze Italianen maken opvallende brillen, ware kunstwerken die de Florentijnse renaissance haute couture op een eigentijdse manier draagbaar maken! 

Naast brillenmerken zijn er ook leveranciers van brillendoosjes, winkeltasjes en bedrijven voor website-onderhoud aanwezig. 

Nieuwe kennis
Kortom, voor elke opticien wat wils en voor onze studenten een heleboel nieuwe kennis om mee te nemen naar hun stages! #maakwerkvanjewaarde

De opleiding Opticien ook iets voor jou? Kom dan langs op de Dutch HealthTec Academy tijdens onze Open Dag

Bold Optical Fair Studenten OpticienBrillencollectie

Bold Optical Fair standhouderStudenten MBO Opticien