Interview met studenten Optiek

Student Optiek BOL, Mellika

Student Optiek BOL, Mellika

Mellika en Bastiaan doen de BOL-opleiding Optiek. Eigenlijk wilde Mellika altijd arts worden, maar dat lukte niet. “Met optiek heb je contact met klanten en je hebt ook een zorgkant. Dat spreekt me aan. Ik leer brillen repareren, brillen solderen.Gewoon met mijn handen werken. Ook leer ik oogmetingen doen (refractie) en verwijsbrieven schrijven. Je moet wel nauwkeurig zijn, dat is heel belangrijk als je refracties gaat uitvoeren. En je moet eigenlijk ook flexibel zijn en sociaal, want je moet met klanten omgaan. Soms werk je samen en soms alleen. Ik vind het fijn als je iemand kunt helpen. Als hij een hoge sterkte heeft, en als hij dan een bril opzet en zegt van ‘oh ik zie het weer!’ Dat is het beste gevoel.”

Student Optiek (BOL), Bastiaan

Student Optiek (BOL), Bastiaan

 

 

 

Bastiaan vindt het leuk om met mensen om te gaan. “Het verkoopaspect sprak me ook erg aan. En om met mijn handen bezig te zijn, om brillen te lassen en te verstellen. Wat je nodig hebt voor deze opleiding is dat je sociaal bent, dat je goed met je handen kunt werken, netjes werkt en dat je verkopen erg leuk vindt. Ik weet zeker dat ik iets wil verkopen. Ik weet niet of dat per se in een brillenwinkel is, maar verkopen en met mensen omgaan wil ik zeker blijven doen.”

De opleiding Opticien duurt twee tot drie jaar. Je kunt de opleiding in de BOL en in de BBL doen.

Studenten Optiek Mellika en Bastiaan

Studenten Optiek Mellika en Bastiaan