Studenten Schoenhersteller demonstreren skills op Dag van de Schoenmaker

Maandag 13 maart vond de Dag van de Schoenmaker van de Nederlandse Schoenmakersvereniging (NSV) plaatst bij CAST in Nieuwegein. Op deze dag presenteren leveranciers hun producten en is er volop ruimte om te netwerken. Natuurlijk waren studenten Schoenhersteller (Ondernemer) ook van de partij om hun skills te demonstreren. 

Studenten Schoenhersteller en Schoenhersteller Ondernemer leren op de Dutch Shoe Academy hoe je schoenen repareert en welke (onderhouds)producten je de klant daarbij kunt adviseren. Masterfinisher Paul Vetter kon natuurlijk ook niet aan dit event ontbreken. Hij demonstreerde hoe hij te werk gaat bij het met de hand finishen van schoenen. De Groninger behoort tot de selecte groep professionals die zich masterfinisher mag noemen en blanco schoenen van merken als Greve en Harris kleurt.  

Schoenmaker van het jaar 
Einde van de dag werden er door de NSV verschillende prijzen uitgereikt voor de Europese vakwedstrijd voor Schoenmakers. Ook werd de prijs voor de Schoenmakerij van het jaar uitgereikt, die dit jaar ging naar Schoenmakerij Veens uit Doetinchem. Het zilver ging naar Schoenmakerij Paul den Ouden uit Veenendaal, dé leerwerkplek van student Schoenhersteller Ondernemer Louis ter Maaten. Het brons was voor Schoenmakerij van Engelen uit Vlijmen, het familiebedrijf waar student Schoenhersteller Anouk van Engelen werkzaam is! 

Benieuwd hoe de eerste Dag van de Schoenmaker eruit zag? Kijk mee (Foto’s: Loek Buter):