Studenten Shoe developer ontwerpen shoenen voor danstheatervoorstelling

Op zondag 12 juni om 15.00 uur vindt de danstheatervoorstelling Rhythm & Shoes plaats in Theeater De Leest in Waalwijk. Voor deze danstheatervoorstelling hebben studenten Shoe developer schoenen ontworpen. 

De danstheatervoorstelling wordt uitgevoerd door Gouden Dans, een grote groep van ruim 50 Waalwijkse senioren die o.l.v. Ireen Kurvers wekelijks repeteren op het toneel van Theater De Leest. Bij start van het project ontstond de vraag: ”Waarom zijn er geen fraaie dansschoenen voor de oudere voet?” In samenspraak met Carine Vugt en Inge Specht van het Schoenkwartier is Theater De Leest met die vraag aan het werk gegaan. Dit heeft geleid tot een bijzondere samenwerking met Liesel Swart, vakdocent op de Dutch Shoe Academy.

Liesel: ”De eerstejaars studenten Shoe developer hebben zich over die vraag gebogen in relatie met de voorstelling en daar een eerste concept voor gemaakt. We hebben het ontwerp van Lis Koetluk uiteindelijk uitgekozen om op maat te maken voor een aantal deelnemers.” Op 12 juni zijn de schoenen voor het eerst te zien op het toneel. Liesel: ”Na afronding van de opleiding shoe developer kun je bij (grote) schoenmerken en -producenten gaan werken. Maar dus ook in de culturele sector!” 

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Wil je meer weten over de opleiding Shoe developer van de Dutch Shoe Academy? Klik dan hier en meld je aan voor ons Open Huis!