Hoe meld ik mij aan voor een opleiding?

Leuk dat je voor één van onze opleidingen kiest! Je kunt je hier aanmelden.  In de volgende schermen vul je stap-voor-stap in wat we nodig hebben voor je voorlopige aanmelding. Heb je een DigiD? Dan kun je hiermee aanmelden, je hoeft dan niet alles handmatig in te vullen.

  1. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een loopbaangesprek. Ben je nog geen 18 jaar? Dan nodigen we je ouder(s)/verzorger(s) ook uit om bij dat gesprek aanwezig te zijn.
  2. Het loopbaangesprek is een wederzijdse kennismaking. We bespreken het Digitaal Doorstroom Dossier en de verwachtingen over en weer. Ook bespreken we wat je nodig hebt om je opleiding tot een succes te maken. Je kunt de uitkomst van het gesprek gebruiken als studiekeuzeadvies, als je zeker wilt weten of je je bij de juiste opleiding hebt aangemeld.
  3. Na het gesprek ontvang je een onderwijsovereenkomst (OOK). Hierin staan de afspraken, rechten en plichten die gelden voor jou en MBO Amersfoort. We vragen je om één exemplaar van de OOK te ondertekenen en terug te sturen. Pas na ontvangst van de getekende OOK kunnen we jouw inschrijving definitief maken. Daarnaast krijg je een leermiddelenlijst en aanvullende informatie van de opleiding. De OOK versturen wij vanaf april.
  4. Voor de zomervakantie word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst bij je opleiding.