BBL-klas Orthopedische techniek (bijna) van start

Het aantal aanmeldingen voor onze BBL-opleidingen in de Orthopedische Techniek stijgt. Met nog een paar extra aanmeldingen kunnen wij in september écht van start gaan met een BBL-klas! 

Op dit moment bieden wij de opleiding Orthopedisch technicus op mbo niveau 4 aan. In samenwerking met het werkveld is deze opleiding herzien. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de mbo-opleidingen Orthopedisch technicus (niveau 3) en Orthopedisch technisch specialist (niveau 4). De studenten van deze opleidingen starten samen in één klas. In het derde jaar stroomt niveau 3 uit en in het vierde jaar niveau 4. In het vierde jaar leert de student vaardigheden om in de toekomst collega’s aan te kunnen sturen in de orthopedische werkplaats.

 

Meld je (nieuwe) medewerker vandaag nog aan! 
 

Leerwerkplek aanbieden
Bij een BBL-opleiding gaat een student één dag per week naar school en heeft daarnaast een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf van minimaal 20 uur per week. Wilt u graag een leerwerkplek aanbieden? Dan is officiële erkenning nodig als leerbedrijf. Deze landelijke erkenning wordt verstrekt door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs. Dit kun je bij SBB gratis en heel eenvoudig aanvragen. Lees meer.

Subsidies praktijkleren
Als werkgever kun je een tegemoetkoming krijgen voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een student. Met de Subsidieregeling Praktijkleren biedt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maximaal €2700,- per leerwerkplek per schooljaar aan.

Open Dag 
Nieuwsgierig? Kom langs op onze Open Dag op dinsdag 14 maart, tussen 18-21 uur. Of neem contact op met Gezina van der Kolk, teamleider via kkg@mboamersfoort.nl of 06 11598960. 

DHTA is onderdeel van MBO Amersfoort.