Erkenning leerbedrijf

Wilt u graag een leerwerkplek van minimaal 20 uur per week aanbieden? Veel bedrijven zijn u voorgegaan omdat dit veel voordelen heeft. U maakt het voor studenten mogelijk om een goede beroepsopleiding te volgen. Daarnaast kunt u sneller gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers aantrekken. Het mes snijdt dus aan twee kanten. De Dutch HealthTec Academy werkt graag met u samen om uw doelen te verwezenlijken – én die van onze studenten. 

Erkend leerbedrijf
We vinden het belangrijk dat studenten goed worden begeleid tijdens hun beroepspraktijkvorming. Daarom heeft u een officiële erkenning nodig als leerbedrijf. Deze landelijke erkenning wordt verstrekt door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs. Dit kunt u bij SBB gratis en heel eenvoudig aanvragen. 

Subsidieregeling
Met de Subsidieregeling Praktijkleren biedt de overheid financiële ondersteuning als u een werkplek aanbiedt aan een BBL-student. De subsidie is jaarlijks aan te vragen tussen juni en september. 

Praktijkopleider 
De student gaat één dag per week naar de Dutch HealthTec Academy voor theorie- en praktijklessen. Daarnaast wordt hij door een enthousiaste praktijkopleider in uw leerbedrijf begeleid.  

BPV-consulenten 
Op een leerwerkplek doet een student praktijk- en werkervaring op. Dit wordt beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. Onze bpv-consulenten zijn de gehele opleidingsperiode de contactpersoon voor de praktijkopleider van uw leerbedrijf. 

POK
In een praktijkovereenkomst (POK) staan de afspraken tussen de school en de werkgever over onder andere begeleiding, verzekering en aansprakelijkheid. Vóór de start van de opleiding moet de POK zijn getekend en ingeleverd. Dit is een wettelijke verplichting. Wij zorgen dat deze praktijkovereenkomst tot stand komt. 

Vragen
Heeft u vragen over de rollen en taken als praktijkopleider? Neem dan gerust contact met ons op via info@dhta.nl of  030 63 035 55.