Ambachtelijk tassen maken in 5 dagen

Ambachtelijk tassen maken in vijf dagdelen (module) is een unieke cursus waarbij je wordt begeleid door een ervaren docent in tassen maken. Aan bod komen: patroon maken, uitsnijden van de patroondelen, schalmen, tas monteren, stikken en afwerken.

Voor wie?
Ben je creatief, handvaardig, praktisch ingesteld en wil je tassen leren maken, dan is de cursus “Ambachtelijk tassen maken in 5 dagen” iets voor jou.

Vereiste voorkennis
Geen 

Certificaat
Na het volgen van een module ontvang je een bewijs van deelname voor het betreffende model tas. 

Duur
De cursus duurt 20 uur en bestaat uit vijf dagdelen van 13.00 tot 17.00 uur per module met één lesmiddag per week, naar verwachting op de woensdag.

Programma
De modules die gevolgd kunnen worden zijn: 

  1. Shopper
  2. Keersoufflé, open kanten tas
  3. Rechte soufflé, zadeltas
  4. Reticule
  5. Beugeltas, dokterstas
  6. Doorlopende soufflé, werktas

Voordat je met het maken van een tas begint, is het goed om eerst het materiaal, de methode van werken en de machines die je gebruikt te verkennen. Daarvoor ga je eerst een tas of hoes in het platte vlak maken. Deze wordt niet gevoerd en kan qua grootte variëren, van een hoes voor een telefoon tot een hoes voor iPad, tablet of e-reader.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Kosten 
Het cursusgeld voor cursusjaar 2021-2022 is vastgesteld op € 510,- per module. Dit is exclusief materiaalkosten, deze bedragen per module naar verwachting tussen de € 25,- en € 50,-.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Vragen?
Voor inhoudelijke informatie en organisatorische vragen kun je terecht bij de cursusadministratie via cursus@dhta.nl. Wij streven ernaar je vraag uiterlijk binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 030 630 35 55.

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven voor een cursus via ons digitale formulier.

Op dit moment zijn er (nog) geen nieuwe data gepland. Je kunt je wel inschrijven, zodat je op de wachtlijst komt. Op het digitale inschrijfformulier kun je in het veld ‘Opmerkingen’ aangeven aan welke module(s) je wilt deelnemen. Zodra er een nieuwe startdatum bekend is, wordt deze hier bekend gemaakt en zullen wij personen op de wachtlijst daarover informeren.

*Onder voorbehoud van wijzigingen en bij voldoende deelnemers.