Assortimentsbeheer optiek en assisteren bij refractie

In deze cursus leer je hoe om te gaan met assortimentsbeheer, gastheer/gastvrouw zijn, het verkoopgesprek te voeren en te ondersteunen bij het uitvoeren van een oogmeting.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van optiek.

Inhoud 
In deze cursus komt o.a. aan de orde: 

  • Assortimentsbeheer optiek: Je leert om het assortiment op de juiste wijze te beheren, zodat de optiekwinkel altijd beschikt over de benodigde artikelen. Dit kan bijvoorbeeld voor een klant betekenen dat zij altijd het gewenste product in het optiekbedrijf kan verkrijgen en mede daarom terugkeert. 
  • Assisteren bij refractie (oogmeting): Je voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot de refractie, waarbij basisinformatie over de klant wordt geïnventariseerd en automatische metingen worden uitgevoerd.

De cursus sluit je af met een examen. Heb je het examen afgerond met een voldoende? Dan ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Dit wordt door DUO geregistreerd in het diplomaregister.  

Toekomst 
Na het volgen van deze cursus kun je direct aan de slag in de optiekbranche. Nog niet uitgeleerd? Je kan dan de volledige opleiding Opticien (niveau 4) volgen. Je krijgt dan vrijstellingen voor het deel dat je al met het mbo-certificaat hebt behaald.

Vereiste voorkennis/vooropleiding
MBO niveau 2

Toelatingseisen 
Bij het aanmelden van deze cursus ben je voor tenminste 16 uur per week werkzaam in een erkende optiekwinkel of je gaat er starten met werken bij aanvang van de cursus. Kijk op leerbanenmarkt.nl voor openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie. 

Certificaat
MBO-certificaat: Assortimentsbeheer en ondersteunen bij Refractie

Duur
Gedurende 3 maanden ga je 1 x per week naar school (DHTA Utrecht)

Locatie
Dutch HealthTec Academy (Utrecht)

Kosten*
Cursusgeld: € 1.575,-
Inbegrepen: materiaalverbruik 

Informatie voor werkgevers: samenwerking met het UWV
Bij het certificaat MBO-Optiek werkt DHTA ook samen met het UWV. Het UWV selecteert dan een kandidaat voor de werkgever. Is er een klik? Dan kan de kandidaat bij jou starten en betaal jij géén opleidingskosten. Daarnaast behouden deze kandidaten tijdens de stageperiode het recht op hun uitkering en krijgen ze gedurende het opleidingstraject maximaal drie maanden vrijstelling van de sollicitatieplicht. Het voordeel voor jou als werkgever is dat je deze stagiair geen stagevergoeding/salaris hoeft te betalen.

Klik hier voor de flyer van het UWV. 

Vragen?
Voor inhoudelijke informatie en organisatorische vragen kun je terecht bij de administratie via studentenadministratie-ld22@mboamersfoort.nl. Wij streven ernaar je vraag uiterlijk binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 030 630 35 55.

Aanmelden
Klik hier om je in aan te melden voor deze cursus via ons digitale formulier.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Deze cursus start bij voldoende inschrijvingen.