Medische kennis van voet en enkel

De cursus Medische kennis van voet en enkel is bedoeld voor iedereen die met voeten en schoenen werkt.

Tijdens de eerste 5 avonden wordt de anatomie van voet en onderbeen behandeld: de botten, gewrichten, ligamenten en voornaamste spieren en zenuwen, evenals de voetgewelven en ganganalyse. Dit doen we door middel van theorie- (met een reader) en praktijklessen (palpaties, tekenen van structuren op elkaar).

De 5 volgende avonden worden besteed aan de pathologie van voet en onderbeen: de standafwijkingen van de voet en tenen, reumatoïde artritis, artrose, diabetes mellitus en kleine voetpathologie met voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met voeten en schoenen werkt en graag  basiskennis wil opdoen over  de anatomie en pathologie van onderbeen en voet.  Dus voor  bijvoorbeeld schoenverkopers, ambachtelijk schoenmakers, schoenherstellers en shoe designers. 

Diploma
Na het met voldoende resultaat afsluiten van de cursus ontvang je het bijbehorende diploma.

Duur
De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avonduren en een afsluitend theorie-examen.
Afhankelijk van opleiding en ervaring is de studiebelasting gemiddeld 2 uur per week exclusief de lesdag.

Kosten (2023-2024)*
€ 570,-

Inbegrepen zijn:

  • Reader
  • Examenkosten

Vragen?
Voor inhoudelijke informatie en organisatorische vragen kun je terecht bij de cursusadministratie via cursus@dhta.nl. Wij streven ernaar je vraag uiterlijk binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 030 630 35 55.

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven voor een cursus via ons digitale formulier.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Op dit moment zijn er (nog) geen nieuwe data gepland. Je kunt je wel inschrijven, zodat je op de wachtlijst komt. Zodra er een nieuwe startdatum bekend is, wordt deze hier bekend gemaakt en zullen wij personen op de wachtlijst daarover informeren.