Medische kennis van voet en enkel

De cursus Medische kennis van voet en enkel is bedoeld voor iedereen die met voeten en schoenen werkt.

Tijdens de eerste 5 avonden wordt de anatomie van voet en onderbeen behandeld: de botten, gewrichten, ligamenten en voornaamste spieren en zenuwen, evenals de voetgewelven en ganganalyse. Dit doen we door middel van theorie- (met een reader) en praktijklessen (palpaties, tekenen van structuren op elkaar).

De 5 volgende avonden worden besteed aan de pathologie van voet en onderbeen: de standafwijkingen van de voet en tenen, reumatoïde artritis, artrose, diabetes mellitus en kleine voetpathologie met voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met voeten en schoenen werkt en graag  basiskennis wil opdoen over  de anatomie en pathologie van onderbeen en voet.  Dus voor  bijvoorbeeld schoenverkopers, ambachtelijk schoenmakers, schoenherstellers en  shoe-designers.

Diploma
Na het met voldoende resultaat afsluiten van de cursus ontvangt u het bijbehorende diploma.

Duur
De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avonduren en een afsluitend theorie-examen.
Afhankelijk van opleiding en ervaring is de studiebelasting gemiddeld 2 uur per week exclusief de lesdag.

Kosten (2020-2021)*
€ 515,-

Inbegrepen zijn:

  • Reader
  • Examenkosten

Heeft u vragen?
Voor inhoudelijke informatie en organisatorische vragen kunt je terecht bij de administratie via: cursus@dhta.nl.  Wij beantwoorden je vraag graag uiterlijk binnen 5 werkdagen.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor een cursus via ons digitale aanmeldingsformulier.

*Onder voorbehoud van wijzigingen

Op dit moment zijn er (nog) geen nieuwe data gepland. U kunt zich wel inschrijven, zodat u op de wachtlijst komt. Zodra er een nieuwe startdatum bekend is, wordt deze hier bekend gemaakt en zullen wij personen op de wachtlijst daarover informeren.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen