Bol-opleidingen

Dutch HealthTec Academy biedt vier unieke bol-opleidingen aan. Deze opleidingen kenmerken zich door hun praktijkgerichtheid, vakmanschap en exclusiviteit. Onderwijs volgen in een inspirerende omgeving, op een mooie centrale locatie in Nederland en in een kleinschalige setting: dat bieden wij jou.

Shoe developer (niveau 4)

Heleen opleiding Shoe developer Dutch Shoe Academy

Heleen – student Shoe Developer 

Dit is echt een opleiding voor de creatieveling, want een van de dingen die je hier leert is hoe je vanaf niets vanuit een stuk leer een schoen maakt. Je weet wat mooi is èn je bent handig zodat de klant een paar unieke schoenen krijgt die goed passen. In deze opleiding leer je heel veel over schoenen, zoals het repareren en aanpassen van schoenen aan speciale wensen van de klant. Je leert ook hoe je voor een klant een paar schoenen op maat maakt. Daarvoor krijg je natuurlijk de nodige theorie over leerverwerking, welke basismodellen schoenen er zijn, hoe je je eigen ontwerp maakt en vervaardigingstechnieken. Je wilt voor jezelf beginnen? Dat kan: je leert adviseren, verkopen en een goede kosten-baten som maken, zodat je er aan verdient. Omdat je ook het productieproces leert begeleiden, kan je ook later met grote (internationale) modemerken gaan samenwerken. Lees bijvoorbeeld het interview met Michelle of:

 

Bezoek het Open Huis Meld je aan!

 

Bekijk de opleidingsinformatie

 

Tandtechnicus (niveau 4)

DHTA - BOL-opleidingen - Tandtechniek - Sophie

Sophie – student Tandtechniek 

Je werkt graag met je handen, je hebt gevoel voor techniek en je bent precies. Dan zou je zomaar voor de opleiding tandtechnicus kunnen kiezen. Mensen helpen aan mooie kroon als hun eigen kies is afgebroken. Zorgen voor een goed passend kunstgebit voor iemand die zijn eigen tanden is kwijtgeraakt. Veel sporters dragen een mondbeschermer of bitje. Jij gaat dat maken. Nauwkeurig? Nou en of, want je wil niet eten met een slecht passend kunstgebit. Afwisselend? Jazeker, want je werkt met je handen, met de computer, je werkt in een tandtechnisch laboratorium of in een tandartsenpraktijk. Lees het interview met Heidi en Hassan of:

 

Bezoek het Open Huis Meld je aan!

 

Bekijk de opleidingsinformatie

Kirsten opleiding Optiek

Kirsten – student Opticien

Opticien (niveau 4)

Een optiekwinkel kent iedereen, in alle grote winkelstraten vind je er wel een. Dat je daar een bril kunt kopen is duidelijk. Maar wat doet een opticien nog meer? Het begint met een advies voor een montuur dat goed zit en ook past bij de klant. Moet het een sportief model zijn of juist chic? Is het een zonnebril voor in de auto of voor de wintersport? Is de keus gemaakt, dan doe je een oogmeting om de sterkte van de glazen te bepalen. Daarvoor moet je goed kunnen rekenen. Je adviseert over het soort glas en je slijpt de glazen op maat voor het montuur. Een beetje handig moet je dus wel zijn. Je leert het allemaal in de opleiding opticien. Lees het interview met Mellika en Bastiaan of:

 

Bezoek het Open Huis Meld je aan!

 

Bekijk de opleidingsinformatie

Orthopedisch Technicus (niveau 4)

Jonathan student Orthopedisch schoentechniek

Jonathan – student Orthopedisch schoentechniek

De orthopedisch technicus maakt bijvoorbeeld een prothese voor mensen die een arm of been missen. De meest spectaculaire beenprothese die je vast wel kent, is die van de ‘bladerunner’. Dat is de sportieve versie van de beenprothese. Er zijn veel meer vormen, want een goede prothese wordt voor de klant op maat gemaakt. Andere klanten hebben vooral extra steun nodig, zij krijgen een beugel of een korset. Om al die verschillende hulpmiddelen goed aan te meten heb je kennis van materialen, van het menselijk lichaam en je kunt goed rekenen. Lees het interview met Floris en Lisa of:

 

Bezoek het Open Huis Meld je aan!

 

Bekijk de opleidingsinformatie

 

Bezoek ons Open Huis 

Je wil meer weten over de BOL-opleidingen? Dan ben je van harte welkom op ons Online Open Huis. Je kunt ons ook dag en nacht vragen stellen via e-mail. Die beantwoorden we dan, net zoals de telefoon op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

 

Stuur een e-mail Bel ons